Banners plaatsen

Er zijn veel verschillende manieren om banners online te vertonen. Vaak wordt er gekozen om de banners in een netwerk in te zetten, bijvoorbeeld een Affiliate netwerk of Google Adwords (Google Display Network). Dit zorgt voor zeer gerichte plaatsingen en het is uitstekend meetbaar. Het komt ook voor dat banners (bijvoorbeeld Rich Media) op één of meerdere vaste plekken worden geplaatst, voor een bepaalde tijd.

Affiliate netwerk

Een Affiliate Netwerk plaatst banners op websites die gerelateerd zijn aan je product of dienst. Het voordeel hiervan is dat de banners door specialisten worden geplaatst en je zorgeloos resultaten behaalt. Hierdoor heb je overigens wel wat minder controle over de plaatsingen, in tegenstelling tot Google Adwords of DoubleClick.

Google Adwords (Google Display Network)

Met Google Adwords kun je gerelateerde zoekwoorden (keywords) opgeven voor automatische plaatsing van jouw HTML5 banners. Uw banners worden vertoond op pagina's die deze zoekwoorden bevatten. Ook kun je kiezen voor remarketing: de banners worden vertoond aan bezoekers die al eerder op jouw website zijn geweest. Beide manieren zijn zeer effectief, indien in Google Adwords de juiste beslissingen worden gemaakt voor de plaatsingen.

Vergelijkingssite

Bij een vergelijkingssite wordt de banner getoond bij relevante productvergelijkingen (omdat vergelijkingssites over het algemeen als betrouwbaar worden gezien, heeft dat ook een positief effect op jouw advertentie). Deze manier van adverteren is bijvoorbeeld effectief voor webshops die heel gericht producten willen verkopen.

Handmatige plaatsing

Bij handmatige plaatsing heb je advertentieruimte tot je beschikking op een specifieke website. Belangrijk is dat jouw doelgroep onder de bezoekers van deze website valt. Rich Media is een goed voorbeeld van banners die op deze manier geplaatst worden. Je koopt advertentieruimte (vaak op de homepagina van een site met veel bezoekers). Jouw banner wordt een bepaalde periode getoond en genereert heel veel impressies, waardoor de impact van deze banners groot is.

Bekijk alle netwerken
referenties

Mooie merken verdienen mooie banners

banner-1
banner-2
banner-3
banner-4
banner-5
banner-6
banner-7
banner-8