Prerolls, trailers of heldere instructie-animaties, het zijn slechts enkele voorbeelden van video's die we naadloos verwerken binnen HTML5 banners. Video = beweging, dit trekt altijd de aandacht en is daarom voor bepaalde thema's doeltreffend. Wij zorgen voor de juiste integratie binnen de banners en bewerken de video's eventueel ook om tot een prachtig samenhangend resultaat te komen.

Video binnen HTML5 banners

Alle banners die Bannerflash ontwikkelt worden altijd in HTML5 opgeleverd en laat dit nou uitstekend samengaan met het verwerken van video! Video is dus mogelijk in elk type banner: HTML5 Bannersets, Rich Media, Slimme, dynamische banners enzovoort. Video's passen we vaak toe binnen Rich Media projecten, aangezien dit type banners zich er uitstekend voor lenen. De perfecte combinatie van content, animatie en video resulteert in impact!

Bekijk ook: Video Advertising

Video banners plaatsen

Wanneer we video banners ontwikkelen houden we rekening met de eisen van het netwerk waar de banners geplaatst gaan worden. Google Ads ondersteunt geen video voor reguliere HTML5 bannersets. Veel andere affiliate platformen zoals DV360, Adform, TradeTracker, Daisycon, Awin en AppNexus bieden de mogelijkheden wel. Enkele display netwerken en platformen bieden zelfs bepaalde templates aan waarmee het maximale uit video kan worden gehaald voor wat betreft laadtijd, gebruiksvriendelijkheid en creatieve mogelijkheden.

De ideale laadtijd

Is video altijd nuttig? Niet altijd, video moet alleen worden toegepast als dit echt wat toevoegt en goed comprimeerd is. Een korte lengte en niet te grote resolutie zijn essentieel (Bannerflash.nl heeft ervaring met de bewerking). Video trekt de aandacht, maar dit doen de creatieve animaties die we ontwikkelen voor alle HTML5 banners vanzelfsprekend ook! Ten opzichte van een statische banner maakt video zeker verschil, maar ten opzichte van een geanimeerde banner zeker niet altijd. De laadtijd van een geanimeerde HTML5 banner is uitzonderlijk veel sneller dan een video banner. Bannersets binnen een display netwerk zijn daarom vrijwel nooit met video uitgerust, maar 'zwaardere' Rich Media creaties wel.

Integratie van de video

Hoe integreren we een aansprekende video in een banner? Er zijn meerdere mogelijkheden:

  • A. We ontvangen het videobestand (en verwerken deze wanneer nodig intern tot het juiste formaat)
  • B. We laden de video via een externe website, bijvoorbeeld een YouTube of Vimeo video of een eigen server

Mobiele banners

Dezelfde impact!

Mooie merken verdienen mooie ads

logo image1
logo image2
logo image3
logo image4
logo image5
logo image6
logo image7
logo image8
logo image9
logo image10

Samenwerken of vragen?