Online adverteren in een affiliate marketing netwerk betekent dat je je doelgroep effectief bereikt. Je HTML5 banners worden enkel vertoond op websites die aansluiten bij de interesses van je doelgroep. Affiliates (de websites die jouw banners plaatsen) krijgen betaald voor het tonen van jouw advertenties.

Affiliate banners

Collectief voordeel

Een affiliate netwerk staat in verbinding met veel websites, die weer onderverdeeld zijn in verschillende categorie├źn. Denk aan onderscheid in onderwerp, bijvoorbeeld sport, automotive of retail, maar denk ook aan onderscheid in doelgroep, bijvoorbeeld man of vrouw, oud en jong. Zet je je banners in een affiliate netwerk in dan kun je dus heel gericht je doelgroep bereiken zodat je veel meer relevante clicks (en dus conversie) behaalt, dan wanneer je HTML5 bannerset willekeurig vertoond wordt.

Affiliate netwerken

Er zijn veel verschillende affiliate netwerken, elk met eigen sterke punten. Zo heb je kleinere netwerken die je heel specifiek voor je doelgroep in kunt zetten en er zijn netwerken met enorme databases met websites/publishers waarin elke doelgroep getarget kan worden. Enkele bekende affiliate netwerken:

No cure, no pay

Eigenlijk alle gerenomeerde affiliate netwerken werken op basis van 'no cure, no pay'. Je betaalt niet voor een 'view', maar juist per klik of nog beter: per lead of per sale. Een view is goed voor de merkwaarde, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Met een lead of sale krijgt je direct iets terug en het is meetbaar. Bijkomend voordeel is dat de affiliate websites ook willen dat er op jouw banners wordt geklikt; het zijn immers ook hun inkomsten.

De mogelijkheden voor Affiliate marketing:

Banners voor alle publishers

Google Ads banners
dv360 banners
logo image6
logo image2
logo image3
logo image4
logo image5
logo image9
logo image7
logo image8
logo image9
logo image9
logo image9
logo image9
logo image9
logo image1
logo image1
logo image1

Samenwerken of vragen?